Cadourile-de-Craciun-Top-7-alegeri-care-le-transforma-intr-un-fiasco.jpg

Craciunul se apropie cu pasi repezi, motiv pentru care magazinele se intrec deja in fel si fel de oferte pentru cadouri. Alegerea cadourilor reprezinta pentru unii o provocare, iar pentru altii o rutina.

Adevarul este ca, oricat de bine crezi ca-i cunosti pe cei apropiati, tot esti supus riscului de a comite gafe. Desigur, gestul trebuie apreciat, dar totusi, de ce sa nu mergi la sigur cu ceva pe masura asteptarilor celor dragi?

Alegerea cadourilor de sarbatori, de la panica la solutii eficiente

Rasfoieste mai departe articolul si descopera care sunt cele mai frecvente greseli pe care oamenii tind sa le faca in goana lor dupa cadoul perfect. Unii ofera ce le-ar placea lor sa primeasca, altii vor doar sa scape cu un cadou cliseu. 

Eticheta, un aspect neglijat

Si aici nu e vorba despre eticheta care indica pretul. Tine cont ca ceea ce ti-ar placea tie sa primesti ar putea fi un gest nepotrivit pentru altcineva. Nu cumpara lucruri de uz casnic sau ingrijire personala.

Fii mai specific si ofera-i ceva care se pliaza stilului ei de viata. Poate fi un fotoliu Fujiiryoki cu functii de masaj pentru cineva care petrece multe ore la birou sau pentru un sportiv de performanta. 

Cadourile…o lupta contracronometru

Programul de la munca si sarcinile casnice abia iti mai lasa timp sa respiri. Gasirea cadoului ideal pentru fiecare membru al familiei s-a transformat intr-o lupta contracronometru printre rafturile magazinelor.

Din pacate, multe alte persoane se afla in situatia ta. Astfel, nu trebuie sa te mire aglomeratia din mall-uri, rafturile aproape goale sau dezordonate, stocurile indisponibile sau produsele cu defecte vizibile.

De asemenea, nici comenzile online nu sunt scutite de incidente. In preajma sarbatorilor livrarile intarzie si stocurile sunt aproape goale. Este indicat sa concepi o lista pentru fiecare persoana si sa incepi cautarile cu minim 2 saptamani inainte de data la care vrei sa le oferi cadoul. 

Cadourile cu mesaj ironic sau jignitor

Sarbatorile sunt perioada din an cu cea mai mare incarcatura emotionala. Nu e momentul oportun sa faci glume cu trimitere la punctele sensibile ale celorlalti.

Un tricou, o cana sau orice altceva care poarta astfel de mesaje se admit doar in anturaje restranse, unde astfel de glume sunt acceptate. De regula, membrii familiei, colegii sau sefii s-ar putea arata ofensati de asemenea idei, deci reorienteaza-te. 

Cadourile fake, o dovada de prost gust

Vrei sa-ti impresionezi seful facandu-te remarcat prin cadouri aparent originale care sa faca nota discordanta fata de restul colegilor? O geanta fake, o curea contrafacuta sau un parfum care imita mirosul originalului sunt o ofensa pentru persoanele cu exigente in privinta calitatii.

Multe produse contrafacute care sunt prezente pe piata redau cu fidelitate particularitatile originalului. Tine cont insa: cineva cu ochiul deja format va sti unde sa se uite pentru a verifica autenticitatea produsului primit de la tine.  

Cadourile simbolice, expresia dezinteresului

Stim ca ‘’gestul conteaza’’, dar cadourile simbolice sunt adesea impersonale, generaliste si dovedesc doar cat de putina energie ti-ar rezervat pentru destinatar. A darui este o forma de respect – asta daca ai depus efort si ai investit timp in cautarea acelui cadou. 

Cadourile cliseu, expresia lipsei de creativitate

Ai nimerit la Secret Santa chiar colegul ala nou despre care nu stii prea multe? In general sunt de evitat clasicele pachete cu dulciuri festive, canile cu motive de Craciun, sosetele pufoase si orice altceva care intra in categoria ‘’atentie, cliseu!’’. 

Insa, poti salva imaginea adaugand o nota distincta, care sa imprime cadoului mai multa originalitate. Poate fi vorba de o cutie interesanta de cadouri, o maniera de impachetare profesionista, o felicitare scrisa de tine sau un biletel cu mesaj haios sau motivational.

Cadourile pentru altul nu trebuie sa ne placa noua

Darurile trebuie alese in functie de criterii pur subiective. Daca ai zarit in librarie un roman SF pe care-l vanai demult, asta nu inseamna ca ar putea fi cadoul perfect pentru cineva care iubeste biografiile.

Daca printre hobby-urile tale se numara sedintele de yoga, totusi, o saltea si un echipament dedicate risca sa ramana uitate in dulap de indata ce au ajuns la destinatar.

In concluzie, alegerea cadoului tine de respectarea strategiei potrivite. Incearca sa descoperi cat mai multe despre preferintele persoanei pe care doresti s-o surprinzi.

Lasa cadourile cliseice sau generaliste acolo unde le este locul: pe rafturile magazinelor. Adauga la gestul tau o tusa de originalitate care sigur va fi remarcata de persoana in cauza. Si cel mai important: nu lasa nimic pe ultima suta de metri!
Sursa foto: pexels.com

6 thoughts on “Cadourile de Craciun – Top 7 alegeri care le transforma intr-un fiasco

  1. In paginile acestui articol, am gasit o multime de informatii utile despre Mos Nicolae. Sunt impresionat de faptul ca aceasta sarbatoare are o istorie atat de bogata si este atat de importanta pentru cultura noastra. Recomand tuturor sa citeasca acest articol minunat!

  2. Acest articol de pe site-ul http://www.mosi.ro, cu numarul 51, prezinta informatii interesante despre istoria mosilor in Romania. Este fascinant sa descoperi cum s-au format traditiile si obiceiurile specifice acestei sarbatori populare. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol si acum inteleg mai bine semnificatia zilei de Mos Nicolae.

  3. De asemenea, articolul subliniaza rolul jocurilor educationale in dezvoltarea abilitatilor financiare ale copiilor. Acestea ii pot ajuta sa inteleaga concepte precum bugetul, planificarea financiara si importanta economisirii. Este important ca parintii sa ofere oportunitati copiilor lor de a invata despre bani intr-un mod interactiv si distractiv.

  4. Articolul de pe site-ul MOSI.ro vorbeste despre importanta educatiei financiare pentru copii si modul in care parintii pot sa ii invete pe cei mici sa gestioneze banii. Este esential ca acestia sa inteleaga notiuni de baza precum economisirea, cheltuielile responsabile si investitiile pentru a fi pregatiti pentru viitor.

  5. Un aspect remarcabil al articolului este accentul pus pe necesitatea formarii continue a cadrelor didactice pentru a face fata schimbarilor aduse de progresul tehnologic. Este important ca profesorii sa fie pregatiti sa utilizeze eficient resursele digitale in procesul de predare.

  6. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra evolutiei tehnologiei in domeniul educatiei, subliniind importanta adaptarii sistemului educational la noile cerinte. Totodata, sunt prezentate avantajele utilizarii platformelor online pentru predarea si invatarea la distanta.

Comments are closed.