O pompa caldura piscina reprezinta solutia ideala pentru incalzirea apei, datorita eficientei ridicate si consumului de energie redus.

Echipamente de incalzire sigure, eficiente si inovative, pompele de caldura, prietenoase cu mediul, sunt considerate ca fiind cea mai optima modalitate de a incalzi o piscina, din punct de vedere al raportului calitate/pret.

O pompa caldura piscina reprezinta solutia ideala pentru incalzirea apei, datorita eficientei ridicate si consumului de energie redus.  

Echipamente de incalzire sigure, eficiente si inovative, pompele de caldura, prietenoase cu mediul, sunt considerate ca fiind cea mai optima modalitate de a incalzi o piscina, din punct de vedere al raportului calitate/pret.

Eficienta foarte ridicata

Un sistem electric pentru piscina este, pur si simplu, prea scump. Acesta are nevoie de atat de multa energie electrica incat poate fi luata in considerare doar pentru un jacuzzi cu o capacitate de 1500 l, fiind, asadar, deloc potrivit pentru o piscina standard de aproximativ 50.000 l.

Principalul dezavantaj al sistemelor de incalzire pe gaz sau combustibil este eficienta lor scazuta, acestea necesitand 5 kW de energie pentru a genera 1 kW de caldura, in timp ce, pentru o pompa de caldura, situatia sta exact invers.

Pompele de caldura aer-apa pot genera  pana la 5kW de caldura cu doar 1 kW de energie electrica.

Avantaje si dezavantaje pompa caldura piscina

Cel mai mare avantaj al unei pompe de caldura ramane eficienta ridicata si costul redus de utilizare. Desi sunt dependente de temperaturile mediului inconjurator, astfel de echipamente beneficiaza de tehnologii care au evoluat simtitor.

Costurile reduse se bazeaza pe presupunerea ca se utilizeaza un sistem de acoperire adecvat al piscinei si ca, in calitate de proprietar al piscinei, reglezi temperatura in zilele in care nu inoti.

Cu toate acestea, pompa de caldura are un dezavantaj. Aceasta incalzeste destul de lent apa, astfel ca vei avea nevoie de aproximativ 7 zile pentru a incalzi apa de la 15°C la 28°C.

In plus, o pompa de caldura depinde si de temperatura ambianta, la temperaturi exterioare ridicate apa incalzindu-se mult mai repede decat la temperaturi scazute. Drept urmare, majoritatea pompelor de caldura nu vor functiona la temperaturi exterioare mai mici de 5 ° C.

Pompele de caldura de la Total Pool – magazin specializat in vanzarea de Echipamente si Accesorii pentru Piscina, Sauna, SPA – sunt o exceptie de la aceasta regula, functionand pana la temperaturi de -20°C la piscine medii si mari.
 
 

Alegerea pompei de caldura potrivite

Pentru a alege corect o pompa caldura piscina, trebuie sa compari valorile COP – coeficientul de performanta, respectiv, raportul dintre caldura furnizata si caldura utilizata de unitate, mai exact, caldura furnizata pentru fiecare kW de energie utilizata la o anumita temperatura exterioara.

Cu cat este mai mare acest COP, cu atat este mai ridicata eficienta pompei de caldura.

 Nu doar COP, ci si calitatea componentelor este importanta. Verifica daca pompa de caldura are un schimbator din titan, intrucat doar acesta este rezistent la substantele chimice utilizate pentru intretinerea piscinei. Acest lucru va prelungi semnificativ durata de viata a unei pompe de caldura.

 In cele din urma, alegerea pompei de caldura potrivite se face in functie de volumul apei din bazin. Debitul unei pompe este calculat in metri cubi pe ora, iar marimea sa depinde de volumul bazinului.

De exemplu, la un bazin cu un volum de 52 metri cubi, va fi necesara o pompa de caldura cu un debit de 8.6 metri cubi pe ora – practic, ceea ce trebuie sa faci este sa volumul bazinului la 6.

 Desi pompele de caldura mai puternice vin si putin mai scumpe, ele sunt mult mai eficiente. Timpul de incalzire este redus intr-o asemenea masura incat costurile de utilizare a energiei electrice sunt mai mici sau, cel mult, egale.

Locul ideal pentru instalarea pompei de caldura

O pompa caldura piscina ar trebui sa fie instalata, de preferinta, in aer liber. Acest lucru elimina necesitatea unei zone de service care implica alimentarea cu aer si o evacuare corespunzatoare.

Totodata, ea nu trebuie neaparat instalata in bataia soarelui, singurul parametru important fiind temperatura ambianta. Totusi, in jurul pompei de caldura, trebuie prevazut un spatiu de 50 cm pe fiecare parte, fiind recomandat, de asemenea, un loc de 3 m – 5 m la ventilator.

Din nou, scopul este de a sufla aerul racit suficient de departe.

5 thoughts on “De ce sa folosesti o pompa de caldura in aceasta iarna

  1. Sunt de acord cu ideea ca parintii ar trebui sa fie mai implicati in monitorizarea timpului petrecut de copiii lor in fata ecranelor si sa stabileasca limite clare pentru utilizarea jocurilor video. Comunicarea deschisa si intelegerea reciproca sunt cheia unei abordari echilibrate.

  2. Ma bucur ca autorul a abordat acest subiect delicat si a adus in discutie diverse studii si cercetari care analizeaza efectele jocurilor video asupra comportamentului si sanatatii copiilor. Este crucial sa fim informati si sa luam decizii educative corecte in acest sens.

  3. Articolul prezinta o perspectiva interesanta asupra impactului pe care il au jocurile video asupra copiilor si adolescentilor. Este important sa fim constienti de beneficiile si potentialele riscuri pe care le implica aceasta activitate pentru dezvoltarea lor.

  4. Am fost placut surprins de profunzimea analizei prezentate in articolul de pe mosi.ro. Autorul demonstreaza o intelegere clara a subiectului si ofera cititorilor sai informatii valoroase. Este o lectura obligatorie pentru cei interesati de acest domeniu.

  5. Articolul de pe site-ul mosi.ro este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Este impresionant cum autorul a reusit sa adune atatea informatii relevante intr-un singur loc. Ma bucur ca am descoperit acest articol si cu siguranta voi reveni pentru mai multe informatii.

Comments are closed.