Indiferent de anotimp, atat timp cat carosabilul pe care circuli nu este umed, ai posibilitatea sa iti duci la indeplinirea misiunea ta si dorinta de adrenalina si aventura.

Indiferent de anotimp, atat timp cat carosabilul pe care circuli nu este umed, ai posibilitatea sa iti duci la indeplinirea misiunea ta si dorinta de adrenalina si aventura. Ai la dispozitie o motocicleta urbana sau motocross dotata cu muti cai putere.

Insa, te-ai gandit macar odata in toata cariera ta de tanar motociclist ce faci cu protectia capului, poate partea cea mai sensibila a corpului? Care sunt principalele trucuri de care sa tii cont pentru a merge in deplina siguranta cu motcicleta pe traseu?

Adrenalina

Adrenalina, senzatia de libertate si timp economisit in trafic sunt, poate, principalele avantaje care ne fac pe multi dintre noi sa iubim motocicletele. Daca te gandesti sa achizitionezi una in viitorul apropiat, noi iti oferim cateva detalii pe care merita sa le stii inainte de a porni pe acest drum. 
 

Avantajele motocicletei

Cei care se gandesc sa isi ia o motocicleta, probabil s-au intrebat cel putin o data care sunt avantajele ei. De ce un motor si nu o masina sau, mai bine spus, care ar fi diferentele care ne-ar face sa ne indreptam atentia catre un motor:

• Parcurgi distanta mult mai rapid decat cu masina; 
• Economisesti timp, te poti strecura mult mai usor prin trafic, chiar si atunci cand este foarte aglomerat;
• Consumul de combustibil este mult mai mic; 
• Piesele de schimb sunt mai ieftine; 
• Investitia se amortizeaza mai repede;
• Fiabilitatea este mai mare fata de un autoturism;
• Doza de adrenalina este mult mai mare pe motor si calatoriile sunt mai antrenante; 
• Pe motocicleta ai mai multa vizibilitate si poti admira peisajele mult mai bine. 

Casca moto integrata

Castile Full Face ofera cel mai ridicat nivel de protectie a capului si sunt considerate cele mai sigure casti. O caracteristica distinctiva a acestui tip de casti este ca ofera protectie pentru fata si pentru barbie, ceea ce este o caracteristica cheie pentru siguranta.

Ceea ce este special in cazul castilor integrale este ca cand alegeti modeleul potrivit, trebuie sa luati in considerare pozitia pe care o luati in timpul conducerii. Ce inseamna acest lucru?

Daca conduceti o motocicleta de sport, cand sunteti asezati pe aceasta, corpul este putin cocosat si greutatea este spre fata motocicletei. Casca Full Face, care ar fi mai potrivita in acest caz, trebuie sa aiba un design mai aerodinamic, protectia pe barbia trebuie sa fie mai mare, iar viziera trebuie sa fie usor inclinata.

De asemenea, deschiderile de ventilatie trebuie sa fie asezate mai aproape de partea de sus a capului pentru a asigura cat se poate mai mult aer.

Daca conduceti un chrysler sau o motocicleta turistica, dvs va aflati intr-o pozitie verticala si in acest caz, casca integrala pe care o folositi trebuie sa aiba o barbie inferioara, iar conductele de aer trebuie sa fie pozitionate in fata.   

Castile Full Face, care sunt destinate pentru motociclete de sport, ca si castile MTB, trebuie sa ofere si o izolare fonica foarte buna si sa ofere un confort maxim.

Este o idee buna acest fel de casti sa fie dotate cu accesorii suplimentare, cum ar fi Mp3, Bluetooth, commer-a-rider comms etc.
 

Castile motocross

Castile offroad, fiind evident de denumirea sa, sunt special proiectate pentru drumuri murdare si terenuri accidentate. Castile moto pentru motocross nu sunt potrivite pentru conducere pe autosrazi sau pe strazi urbane.

Design-ul lor este mai diferit de design-ul castilor anterioare, deoarece sunt dotate cu viziere si cu barbii mai lungi pentru a asigura un flux de aer mai mare. Toate modele de casti motocross sunt proiectate cu protectie maxima, avand greutate minima si ventilatie foarte buna.

Caracteristica speciala a castilor off-road motocross este ca nu au o viziera incorporata. In schimb, includ ochelari speciale pentru off-road, iar daca modelul nu are, trebuie sa le cumparati separat.

Spre deosebire de alte tipure de casti, ale caror invelisuri sunt cel mai des realizate din policarbonat sau din fibra de sticla, castile cross sunt de obicei realizate din fibra de carbon sau kevlar, ceea ce le face foarte usoare, durabile si capabile de a rezista la orice impact.

Avantaje castilor cross:
• ofera nivel inalt de protectie;
• asigura o ventilatie buna;
• sunt foarte usoare si confortabile;
• includ o viziera confortabila care protejeaza de noroi in timpul conducerii.

Dezavantaje:
• sunt destinate numai pentru off-road;
• pretul lor este mai mare in comparatie cu celelalte tipuri de casti;
• nu includ vizor, si ar trebui sa cumparati ochelari separat.

 

6 thoughts on “Parcurgerea in siguranta deplina a unui traseu cu motocicleta

  1. Lista de restaurante prezentata este foarte diversificata, acoperind diferite tipuri de bucatarii si atmosfere, astfel incat fiecare cititor isi poate gasi preferintele. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor pasionati de gastronomie.

  2. Articolul de pe site-ul mosi.ro prezinta o lista detaliata a celor mai bune restaurante din Bucuresti, oferind informatii utile despre fiecare locatie si specificul bucatariei acestora. Este foarte util pentru cei care doresc sa descopere noi locuri in care sa manance si sa se distreze in capitala.

  3. Aceasta lectura m-a facut sa ma simt mai aproape de radacinile mele si sa apreciez mai mult traditiile romanesti legate de Craciun. Multumesc pentru acest articol captivant!

  4. Imi place foarte mult cum sunt prezentate informatiile despre colindatul in acest articol. Este frumos sa vedem ca traditiile romanesti sunt atat de bogate si variate.

  5. Ma bucur sa aflu mai multe detalii despre obiceiurile de Craciun din Romania. Este fascinant sa descopar cum se celebreaza aceasta sarbatoare in diferite regiuni ale tarii.

  6. Articolul de pe site-ul mosi.ro prezinta informatii interesante despre istoria si traditiile romanesti legate de sarbatoarea Craciunului. Este impresionant cum se pastreaza aceste obiceiuri de generatie in generatie.

Comments are closed.